کرمان، بلوار معلم، بعد از هتل پارس

35335 034

info@bornapanjereh.ir

انواع و کیفیت پروفیل های UPVC

پروفیل UPVC

UPVC یا PVCU به مواد پلاستیکی گفته می شود که مخفف حروف اول ترکیبی پلیمری  (unplasticised polyvinyl chloride) می باشد. همچنین به نام PVC سخت شناخته می شوند. چرا که در واقع سخت و غیر قابل انعطاف هستند. فرمی مقاوم از PVC ها شناخته می شود که اغلب برای کارهای لوله کشی و قاب پنجره ها استفاده می شوند. ساختار پروفیل یو پی وی سی ( UPVC ) در درب و پنجره های دو جداره UPVC ازطراحی خاصی ترکیبی از دیواره ها و کانال ها بصورت عرضی و طولی به هم پیوسته تشکیل می شود که باعث سبکتر شدن وزن سازه پروفیل در درب و پنجره دو جداره UPVC و موجب استحکام هر چه بیشتر پروفیل های UPVC می گردد. و در موارد لازم استفاده از پروفیل های ۱.۵ میلیمتری گالوانیزه متناسب با برخی از کانالها پروفیل های UPVC را بطور مضاف تقویت کرده و نصبی ایمن تر و آسانتر و فنی تر پیچ ها و یراق آلات مربوطه را به پروفیل های پنجره UPVC میسر می سازد.

مجتمع برنا پنجره با داشتن فناوری روز دنیا و بهره گیری از بهترین برندهای یو پی وی سی ( UPVC ) در تولید درب و پنجره، توانسته است گامی مهم، صنعتی و بروز مطابق با تکنولوژی جدید بردارد. همچنین پروفیل های با کیفیت مرغوب را در تولید درب و پنجره های UPVC به کار می برد.

همانطور که میدانید در طراحی سازه استفاده از فضاهای خالی که سازه را تبدیل به باکس های تو خالی میکند، هم وزن کلی در حجم یکسان سازه را کم می کند هم استحکام و مقاومت  آن را افزایش می دهد. سازه های پروفیل یو پی وی سی ( UPVC ) استفاده شده در پنجره دو جداره با شیشه دو جداره را می توان یک سازه ایده ال نام برد. که ترکیبی از مشخصات و محسنات فیزیکی و شیمیایی ایده آل برای درب و پنجره ساختمان می باشد.

استفاده از درب و پنجره دو جداره UPVC برای ساختمانهای مرتفع وزن قابل توجهی را از سازه می کاهد. و با توجه به قیمت درب و پنجره دو جداره UPVC می توان گفت که متریال جایگزین بسیار مناسبی می باشد.

مزایای UPVC

UPVCها، آزمایش خود را به لحاظ عملکردی و دوام و مقاومت بالا، به خوبی قبول شده اند و نیاز به تعمیر و نگهداری کمی دارند. این مواد به موادی عالی برای استفاده در قاب پنجره ها تبدیل شده اند. از دیگر مزایای این نوع ماده به بازده ای گرمایی، عایق صوتی و ارزش مالی آن می توان اشاره کرد. اگر قاب پنجره از حدی بزرگ تر باشد، از تقویتی های فولاد گالوانیزه جهت بهبود استحکام و دوام در آن استفاده می شود. به دلیل ماهیت و کیفیت محصولات یو پی وی سی، می توان از ایمنی در برابر شرایط سخت آب و هوایی اطمینان حاصل کرد.

انواع پروفیل ها و کاربردهای مربوط به آن:

۱-پروفیل‌های سه محفظه‌ای:

این سری از پروفـیل ها طبق اسـتاندارد های رده اول این صنعت که از جمله آن رعایت ضـخامت ۳ میلی متر برای دیـوارهای اصلی پروفیل می باشد؛ با رعایت سلایق لطیف و ظریف در معماری ایرانی طراحی و تولید گردیده است..

همچنین در این سری با توجه به وجود پروفیل های خاص بازسازی قابلیت تعویض پنجره های قدیمی را بدون تخریب، به راحتی امکانپذیر می کند.

۲-پــروفیل‌های پـنـج محفظه‌ای:

این پروفیل ها با رعایت ضخامت ۳ میلی متری دیواره های اصلی، عرض ۷۰ میلی متر و داشتن پنج محفظه تأثیر قابل توجهی در جلوگیری از اتلاف انرژی داشته و برای شرایط آب و هوایی بسیار سخت، ایده آل می باشند.

همچنین با توجه به ابعاد و طراحی خاص، دارای استحکام و استواری بالاتری بوده که برای درها و پنجره هایی با ابعاد بزرگ یا به کار رفته در ساختمان های بلند مرتبه که فشار باد زیادی را تحمل می کنند، بسیار مناسب می باشند.

۳-پروفیل‌های کشویی:

در ساختمان هایی که معماری آن ایجاب می نماید یا محدودیت فضا جهت استفاده از پنجره های لولایی وجود دارد، این سری از پروفیل ها مناسب می باشندهمچنین در ساخت این گونه از پنجره ها قابلیت استفاده و اتصال به تعدادی از پروفیل های سری ۳ و ۵ محفظه ای نیز وجود دارد تا توانایی بالاتری در تولید به وجود آید.

در این سری هم، ضخامت ۳ میلی متر دیواره های اصلی رعایت گردیده است.

مختصات انتخاب پرووفیل UPVC در پنجره دوجداره

نخستین بخش از اجزای تشکیل‌دهنده پنجره UPVC استاندارد به کیفیت یا برند پروفیل انتخاب‌شده باز می‌گردد. متأسفانه سازندگان درب و پنجره‌های UPVC تنها به نام یا برند پروفیل‌ها توجه ندارند. از دو منظر کیفیت پروفیل‌ها ملاک ارزیابی قرار می گیرد؛ یکی از منظر شیمیایی و دیگر از منظر فیزیکی، از جهت ابعاد فیزیکی افراد می‌توانند کلیات مورد اشاره را از نزدیک ببینند و از فروشنده اطلاعات دقیق تری بخواهند از جمله اینکه سری پروفیل چیست؟ منظور از سری پروفیل عرض پروفیل است که می‌تواند ۶۰، ۷۰، ۸۰ میلی متر و بالاتر باشد تاج پروفیل هم همان ارتفاع پروفیل است و هرچه تاج پروفیل بیشتر باشد، سطح کلاس فنی پروفیل بیشتر خواهد‌بود.

نکته بعدی تعداد حفره‌های داخلی پروفیل است. هرچه تعداد حفره‌ها یا محفظه‌ها بیشتر باشد، پروفیل و در نهایت پنجره عایق‌تر خواهد بود. اما این بدان معنا نیست که اگر پروفیلی دارای حفره‌های بیشتری باشد، پروفیلی ایده‌آل خواهد بود. به طور مثال پروفیل سری ۶۰ نمی‌تواند بیش از ۴ حفره باشد و فضای مناسب برای نصب گالوانیزه هم باید در نظر گرفته شود.

نکته دیگری که بر کیفیت پروفیل‌های UPVC تأثیرگذار است، ضخامت دیواره‌های پروفیل است که باید حداقل ۸/۲ تا ۲/۳ میلی‌متر باشد. خریدار به راحتی می‌تواند این پارامتر را کنترل کند و با مقایسه ظاهری ضخامت دیواره‌های پروفیل از کیفیت آنها آگاه شود، که البته این پارامتر هم به تنهایی نمی‌تواند ملاک اتنخاب نهایی خریدار باشد.

زوایای پنهان کیفیت پروفیل UPVC

جنبه دیگری که در تعیین کیفیت درب و پنجره استاندارد باید مورد توجه قرار گیرد، بعد شیمیایی پروفیل‌های یو پی وی سی ( UPVC ) است که متاسفانه به راحتی قابل شناسایی توسط خریداران نیست و در این مورد فقط باید به استانداردها و گواهینامه‌های فنی اکتفا کرد. پروفیل UPVC و دیگر استابیلایزرها یا پایدارکننده‌ها؛ معمولا بین ۷۰ تا ۸۰ درصد مواد تشکیل‌دهنده پروفیل، پودر PVC یا همان پلی وینیل کلراید است و ۲۰ تا ۳۰ درصد باقی مانده را مواد پایدارکننده پودر PVC یا همان استابیلایزر تشکیل می‌دهد. اما نکته حایز اهمیت اینجاست که ارزش ریالی ۲۰ درصد استابیلایزر به کار رفته در پروفیل یو پی وی سی ( UPVC ) برابر با ۸۰ درصد قیمت مواد به کار رفته برآورد می‌شود، به ویژه اینکه کیفیت پروفیل و مواد پلیمری را همان استابیلایزرها تعیین می‌کنند.

یکی از عوامل موثر در ارزیابی فنی و شیمیایی کیفیت یک درب و پنجره UPVC، واکنش پروفیل در برابر نور و تابش خورشید است. معمولا یکی از ایرادهای وارد بر درو پنجره های یو پی وی سی تغییر رنگ احتمالی پروفیل در برابر نور و تابش خورشید است. به واقع آنچه باعث تغییر رنگ یا استحکان رنگ پروفیل می شود، ترکیب و فرمول استفاده از استابیلایزرها پایدارکننده های پودر PVC است.

مهمترین استابیلایزر، تیتانیوم دی اکساید است که میزان مصرف این مواد اولیه در تغییر یا پایداری رنگ پروفیل های یو پی وی سی ( UPVC ) نقش اساسی دارد. اطلاعات و مطالعات منتشره توسط نهادهای بین المللی نشان می دهد که ایران از حیث تابش مستقیم نور خورشید و اثر گذاری آن بر کیفیت محصولات شیمیایی جزو کشورهای خطرناک محسوب می‌شود و احتمال تغییر رنگ پروفیل های یو پی وی سی ( UPVC ) در ایران بیش از دیگر کشورها ارزیابی شده است.

متأسفانه تصور عامیانه حتی میان تولیدکنندگان پروفیل‌های UPVC، این است که احتمال تغییر رنگ در مناطق گرمسیری زیاد است؛ حال آنکه باید بدانیم دمای هوا تأثیری در تغییر رنگ پروفیل‌های یو پی وی سی ندارد، بلکه میزان تابش نور خورشید تعیین‌کننده است.

به طور مثال بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهدکه شیراز خطرناک‌ترین شهر ایران از حیث میزان تابش مستقیم نور خورشید بر پروفیل UPVC است، حال آنکه تابش مستقیم نور در شهرهایی چون قم، مشهد، تهران و اهواز، از این جهت چندان تأثیرگذار نیست. و در عین حال شهرهای سردسیری چون ارومیه، تبریز به همراه شهرهای گرمسیری زاهدان و یزد جزو شهرهایی به شمار می‌آیند که پروفیل‌های UPVC غیر استاندارد در آنها به واسطه تایش نور خورشید تغییر رنگ می‌دهند.

مطالعات تأیید می کند که عامل تأثیرگذار بر رنگ پروفیل‌ها دمای شهرها و مناطق نیست، بلکه سطح ارتفاع شهرها از دریا و میزان تابش نور خورشید است. تأکید می‌کنم که معیار عدم تغییر رنگ پروفیل، دانه‌های پودر PVC پروفیل یا کشور سازنده پروفیل نیست، بلکه مهم این است که آیا پروفیل متناسب با شرایط آب و هوایی شهر مورد مصرف ساخته شده است یا خیر. به ویژه اینکه یکی از معتبرترین پروفیل‌های UPVC اروپایی مورد مصرف در بسیاری از شهرهای جهان در شیراز با تغییر رنگ مواجه شده است؛ با این توضیح که به تغییر رنگ پروفیل بین ۶ ماه تا ۳ سال خواهد بود. البته تغییر رنگ جزیی حدود ۱۰ درصد پروفیل‌های UPVC طبیعی است.