خب قبل از هر چیزی باید تعریف درستی از نمای شیشه ای کرتین وال ( Curtain Wall ) داشته باشیم. که معادل آن به فارسی دیوار پرده ای است. دیوار و پرده هر دو حائل هایی بین دو فضا هستند یکی سخت و سنگین و دیگری سبک و قابل انعطاف است. از ترکیب این دو عبارت یا در حقیقت این دو نوع حائل، محققان به ترکیبی دست پیدا کرده اند که هم استحکام و مقاومت دیوار را دارد و هم زیبایی و سبکی پرده، از این رو نام آن را کرتین وال ( Curtain Wall) قرار دادند.
نماهای کرتین وال از آنجا که هیچ باری از خود ساختمان را به دوش نمی کشند و تنها نیرویی که تحمل می کنند یکی نیروی وزن خودشان و دیگری نیرو های جانبی نظیر باد است را تحمل می کنند از این رو به سازه های کرتین وال سازه های خود ایستا می گویند. نمای کرتین وال انواع و اقسام و زیادی دارد و پر کاربرد ترین آنها که حتما شما هم دیده اید نماهای کرتین وال شیشه ای هستند.
شرکت برنا پنجره به عنوان یکی از خدمات جدید خود در طرح توسعه ی سال ۱۳۹۷ اجرای انواع نماهای شیشه ای از جمله کرتین وال را در دستور کار خود قرار داده است لذا با همکاری متخصصین و مشاورین مقیم در تهران آماده ی هرگونه مشاوره و برآورد هزینه قبل از اجرای کار به سازندگان و پیمانکاران می باشد. همچنین شما را با نمای شیشه ای کرتین وال و مزیت های آن آشنا می کنیم:
لامل چیست ؟
استرااکچر آلومینیومی نمای کرتین وال، یا در واقع همان پروفیل های آلومینیومی که شیشه بر روی آنها سوار می شوند ؛ لامل نامیده می شوند.
در نمای کرتین وال، لامل ها در دو بخش افقی و عمودی ارائه می شوند. لامل های افقی ترنسم و لامل های عمودی مولیون نام دارند. لازم به ذکر است که در اجرای سیستم های نمای کرتین وال ، به طور معمول ترنسم (لامل افقی) در سایز طولی کوچکتری نسبت به مولیون (لامل عمودی) ارائه می شود اما می بایستی که عرض لامل ها با یکدیگر برابر باشند. وجود این اختلاف سایز در طول لامل ها به این خاطر بوده که بیشتر بار شیشه بر روی لامل های عمودی (مولیون) خواهد بود، اما در افق دید بعضی از طراحان و آرشیتکت ها و به دلیل بالا رفتن سطح زیبایی بصری نما از داخل ، اندازه طولی ترنسم و مولیون را با یکدیگر برابر در نظر می گیرند که این بسته به ظرافت در طراحی نما و معماری می باشد.
راه اندازی نمای کرتین وال
راه اندازی نمای کرتین وال روز به روز سخت تر است و البته این روند به طور کلی درست و منطقی است. ایده هایی که در زمینه راه اندازی نمای کرتین وال دیده می شود روز به روز در حال افزایش است و اینطور که مشخص شده است کارهای تیمی برای اجرای دقیق نمای کرتین وال سخت هستند. در نظر داشته باشید که ساخت و سازهای همکاری در این زمینه می تواند بسیار دقیق به نظر برسد. عملیات نصب نمای کرتین وال از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است. همچنین نصب نمای کرتین وال باید به صورتی باشد که پیش بینی های لازم در زمینه بروز بادهای تند و طوفان های وسیع نیز مورد ارزیابی قرار بگیرد.
شاخص های طراحی پوسته بیرونی برای نمای کرتین وال باید آنقدر دقیق رعایت شود که در برابر اتفاقات ناهنجار نیز بتواند تا حد مورد نظر به نتیجه برسد. بررسی های مقاومتی در زمینه نمای کرتین وال اینطور که نمایش داده شده است مشخص کرده است که این نما به نسبت نمای مشابه می تواند تا حدود ۷ درصد زیبایی و بیش از ۵۰ درصد مقاومت را ایجاد نماید. در راه اندازی نمای کرتین وال نیاز به افرادی متخصص و ایده های جذاب و صحیح و برآورد خطرات احتمالی خواهد بود.
از مزایای نمای کرتین وال شیشه ای :
- کاهش مصرف انرژی( به دلیل عایق بندی حرفه ای این سازه توسط Thermal Break )
- سبکی ساختاری و کاهش وزن مرده ساختمان
- نهایت استفاده از شفافیت نور روز
- سرعت بالای اجرا (بهره مندی از Unitized system)
- امکان ترکیب آسان با سایر پوشش های نما
- امکان نصب Opening یا مدل های بازشو
- کاهش هزینه نگه داری و مراقبت
- توانایی مقاومت در برابر لرزش های حاصل از باد های شدید و یا زمین لرزه
- جلوگیری از دستبرد و سرقت
- مقاومت در برابر حرارت بالا و حتی آتش
- دارای استاندارد های Passive House
- امکان اجرای Glass Roof تا شیب ۲درجه
- امکان استفاده از شیشه های یک ، دو یا چند جداره
- امکان استفاده از طیف عظیم طرح ها و رنگ های شیشه
این سیستم بجز مواردی که قوس در کار داشته باشیم محدودیت دیگری ندارد که آن را هم نیز می توان به صورت چند ضلعی کار نمود اما تجربه ثابت می کند که با این کار تعداد یونیت های شیشه زیاد شده و آن شفافیت اولیه را از نما میگیرد و در هزینه تمام شده کار نیز تاًثیر به سزایی خواهد داشت.